16-09-09

Antwoord aan Diva

Dag Diva,

Eerst en vooral, bedankt voor je briefje, ik vind dat je al heel mooi kan schrijven voor jouw leeftijd! Of hebben je baasjes je een beetje geholpen?
Vroeger hielpen mijn baasjes mij ook altijd, nu nog maar af en toe.

Mooie naam Diva. Ons buurhondje noemt ook zo.

Ik las dat je maar 1 nachtje hebt gehuild, dat is echt wel flink hoor. Ik heb ook niet echt moeilijk gedaan. Maar ik kreeg wel kaasjes... MMM KAASJES...
als ik in ijzeren kot ging liggen en als ik even stil was, ook! Dus bleef ik gans de nacht stil, want ik 's morgens heel goed beloond daarvoor. Alleen
heb ik een paar keer er mijn behoefte in gedaan, maar dat was omdat ze te groot was voor mij.
Jaja, baasjes kopen alles op de groei voor ons. Ketting, ijzeren kooi, sjaaltjes, ... Alleen tuinen en tafels worden kleiner. Echt waar, heel raar hoor.
Alles wordt dus kleiner maar tafels, tuinen en onze mand wordt kleiner. Ik kan er bijna niet meer in!

Ah de hondenschool; heel plezant! Moet je zeker doen. Oke, het is luisteren é, maar je krijgt er wel altijd beloninkjes als je dingen goed doet. Maar vooral,
je leert er andere woefjes kennen. Das wel plezant.
En soms gaan we dan wandelen, maar dat is niet met de hondjes van de hondenschool, want we moeten leren om met alle hondjes om te gaan.

En dingen kapotbijten...ja, dat mag niet. Ik weet het. Oei oei, schoenen en handdoeken... Ik ooit eens een uitnodiging van een trouwpartij.
Niet grappig, echt niet.

Trouwens bedankt voor je hele mooie foto's. Vrouwbaasje vond je heel knap. Ik dacht eventjes dat ze jou zou adopteren, gelukkig
mag ik blijven en komt er geen hondje bij.

Tot schrijfs!

Zita

 

18:57 Gepost door Zita in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: brief, bordeaux dog, zita, antwoord diva |  Facebook |

13-09-09

Close ups!

Ze kunnen het niet laten...die baasjes! Altijd maar moeten ze andere soorten foto's nemen van ons. Is het niet in de tuin, dan is't op't strand. Is het niet met een rood sjaaltje rond onze poten, dan is het met een paar schoenen rond onze nek. (of was het andersom?). Dus, nu ook weer. Ik, Zita, de Bordeaux Dog, lig te slapen.
En mijnheer de baas wilt een foto nemen van mij, tijdens die activiteiten. (Karaktertrekken Bordeaux Dog: slapen, scheten laten, slapen,boeren, slijmen, slapen)

Dus wat je hieronder ziet...is niet voor gevoelige kijkers, zeker niet de eerste 2 foto's. Komaan baasje, die zijn echt wel van veel te dichtbij genomen é!

Tot slaaps

Zita

Kan je nog dichter komen?

closeup1

 

Ik zal mij eens gaan kwaad maken, wie durft mij te storen?!

closeup2

 

 

Laat mij gewoon gerust...

closeup3

 

Zie je dan niet dat ik moe ben?

closeup4

 

Hallo, ik ben tegen u bezig hoor!

closeup5

 

Foert...geen zin om tegen...de ...*geeeuw*...slaap te ...vechten...Slaapwel!

closeup6

20:28 Gepost door Zita in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: close up, bordeaux dog, zita |  Facebook |

11-09-09

briefje van een ander Bordeaux Dogje

Het is vrijdag, en dus hondenschool. Niks speciaals denk je, maar toch, ik ga vanavond poging nr 4 ondernemen om door te gaan van groep A naar b. Jaja, inderdaad 3x al geprobeerd en gewoonweg niet gelukt. Ik weet niet waaraan het ligt hoor... hihi. Ja zeg, ik voel me goed bij al die jonge A'kes! Het gaat er nog heel speels aan toe en aangezien ik nog HEEL graag speel...

Deze week vond ik in mijn mailbox een briefje van een klein bordeaux dogje. En deze morgend kreeg ik ook een 2-tal foto's in mijn brievenbus.

Veel leesplezier!

Dikke poot, Zita.
________________________________________________________________________________

woef,
Ik ben nog een kleine puppie in vergelijking met u zita.Ben nu 10weken. Mijn naam is DIVA. Dit mailtje stuur ik om te weten te komen wat ik allemaal mag en niet mag.
Wat niet mag weet ik al, zoals schoenen, handdoek,matten en rieten plantmand stukbijten.
Keileuk.
Ik ben wel een weekje te vroeg bij mijn nieuwe baasjes terecht gekomen, maar heb mij direkt aangepast, heb maar 1 nachtje gehuild.
Viel best mee, overdag als ze werken zijn zit ik wel lekker droog onder de carpoort en kan ook nog in een binnenhok.s'Avonds als ze thuis komen mag ik rond lopen in de grote tuin en is met mij het eerste half uur niks aan te vangen van blijdschap dat ik niet meer alleen ben.Dan begin ik in baasjes broek te bijten, niet leuk voor baasje ze proberen dit af te leren maar lukt niet goed.Daarom zou ik naar de hondenschool moeten, maar denk dat dit nog een beetje tevroeg is, mits ik nog 1 spuitje moet krijgen. Na het eten mag ik binnen, om op een kussen een dutje doen totdat het weer tijd is om buiten in het kot een dutje verder tedoen.
Ik zie dat je veel gaat wandelen met andere BD, is dit een clubje, of gewoon vrienden onder elkaar? Toch wel plezant met die hele bende en niet alleen.
Ik ga nog even verder dutten. Laat een paar foto's achter, ik vind mij wel op jouw gelijken toen jij nog een pup was. Ik volg jouw verhaal zoweet ik wat ik nog allemaal kan meemaken in mijn hondenleven.

Foto's:

Diva 7 weken

diva_7weken

 

Diva 10 weken

diva_10weken

08:35 Gepost door Zita in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: brief, diva, bordeaux dog, zita |  Facebook |

07-09-09

Foto's van een bordeauxdogwandeling

Goh Goh, amai amai, wij hebben hier met z'n allen een week heel hard gewerkt, waardoor we heel weinig tijd hadden (maar vooral moe waren) om ons blogje aan te vullen. Manbaasje heeft samen met vrouwbaasje hard zitten werken boven aan een kamer, blijkbaar voor die extra puppy die in vrouwbaasje haar buikje zit. En we waren allen heel erg moe, zodat we 's avonds allen als een blok in slaap zijn gevallen in de zetel.
Ik moe? Aja, van altijd achter de baasje hun gat te crossen. En ze te helpen met werkmateriaal te verleggen, haha.

Nu zijn we een anderhalve week geleden wel gaan wandelen met andere bordeauxdoggen. Als jullie foto's willen zien klik dan hier .

Vanaf nu hebben manbaasje en ik weer iets meer tijd en zullen we regelmatiger iets posten.

Poot,

Zita

19:44 Gepost door Zita in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandelen, hard werken, bordeaux dog, zita |  Facebook |