05-01-09

Alles is nu duidelijk

Alles is nu duidelijk. Mijn baasjes hebben mij uitgelegd waarom het volgende de laatste weken allemaal gebeurde: rare boom in huis, kapotte elektriciteit bij de mensen thuis, dagen- en avonden lang wegblijven, ik die meemocht overnachten bij andere baasjes, kleine baasjes die kwamen zingen met een ster in hun handen, ...

Volgens mijn baasjes is het allemaal begonnen duizenden jaren geleden, zelfs nog voor mijn baasjes geboren waren. In een ver land, hier niet dicht in de buurt.
Daar waren 2 grote bordeauxdoggen op wandel. Een vrouwdogje en een mandogje. Beiden hadden elkaar leren kennen tijdens de zomer en van het één was het ander gekomen. Dus een paar maand later, toen de 2 doggen aan het wandelen waren, tijdens een koude lange nacht, waren ze op zoek naar een warme bench.
Nergens was een warme bench te vinden, gelijk waar ze aanblaften, nergens mochten ze binnen. Alle benchen waren reeds uitverkocht.

Toen passeerden ze een grote tuin aan een huis, waar niemand thuis was, zagen ze er een tuinhuis. "Kom", blafte mandogje, "we zullen hier de nacht doorbrengen".
"Ok"
gromde een moeizaam vrouwdogje.
Ze gingen in het tuinhuisje en hadden er het gezelschap van een paar andere dieren. Door de aanwezigheid van de andere dieren, lag er veel stro en een paar dekens, waardoor ze het er warm hadden. En gelukkig maar, want vrouwdogje kon haar niet langer ophouden en moest een puppy ter wereld zetten. Een héééle speciale puppy, volgens manbaasje! Vrouwbaasje zat me met grote ogen aan te kijken. Dus zal het wel waar zijn é?!
Rond 12u 's nachts kwam de speciale puppy ter wereld. Een klein bordeauxdogje werd geboren. Zijn naam was Jeauxdogzus.
Tijdens de geboorte kwam een heldere ster aan de hemel te staan. Een paar 100 kilometer verder hadden een paar wijze doggen de ster gezien en wisten dat de speciale pup - Jeauxdogzus - geboren was. Ze stapten in de richting van de ster, met hun kadootjes. Miryoghurt, Goudakaas en wierkorrels. Ze stapten, wandelen, liepen, sliepen, en wandelden nog wat verder. Ze kwamen aan bij het tuinhuis en gaven hun kadootjes af.

Nu, jaren later vieren wij dus nog altijd de geboorte van die speciale pup, Jeauxdogzus. Baasjes gaan dat vieren bij andere baasjes thuis. Aangezien er nu niet veel sterren meer zijn, lokken ze hun gasten met die lichtjes buiten. Zo weten de baasjes waar ze naartoe moeten. Ze nemen dan ook kadootjes mee. En aangezien ze een plek moeten hebben om de kadootjes neer te leggen, zetten ze een rare boom.

Voila, zo simpel is het.

20:28 Gepost door Zita in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zita, bordeaux dog, kerstmis |  Facebook |

Commentaren

Sjans dat die baby dan geboren is of we hadden wéér minder pakjes gekregen

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 06-01-09

De commentaren zijn gesloten.