27-11-08

Hoe aandacht trekken in 2 lessen

Julie raad een beetje opvolgend, heb ik dus geprobeerd om mijn baasjes eventjes er op te duiden dat er hier nog iemand rondloopt. Ikke dus, Zita, de Bordeaux Dog. In 2 lessen, hoe je meer aandacht kan krijgen.

LES 1

Ik zat dus op mijn mat, keek naar mijn baasjes en sprak hen erover aan dat ik dus niet blij ben met de gang van zaken. Zij bekeken mij beiden en dachten waarschijnlijk in zichzelf "wie is me dat?!". Dus zei ik hen nog eens dat ik een bordeaux dog ben en Zita heet. Dat ik bij hen in het huis rondloop en dat ze dus rekening moeten houden met mij. En dat ik graag ook betrokken word in hun dagelijkse bezigheden en dus niet graag buitengesloten word.

Weet je dat ze mij dus compleet negeerden?! Dan maar zingen voor mijn baasjes. Oke, dat werkt dus, want die lachen daar mee. Nog wat zingen. Blijkbaar vonden ze dat ik mooi kan zingen. Maw. dat werkt dus zonder problemen, de komende dagen weken, maanden nog wat zingen.

LES 2

Boertjes en scheetjes laten helpt ook altijd. Je gaat dus liggen op je mat en laat tussendoor eentje vliegen. Je gebaart je van onnozele en wacht tot vrouwbaasje roept tegen manbaasje 'eeeeikes'. Manbaasje krijgt dus onder zijn poten en ik krijg van vrouwbaasje aaitjes omdat ik zo braaf ben! Of na het eten ga je bij je baasjes in de keuken staan, naast hun voeten ga je dan neerzitten en dan uit het niets *burp* en krijg je gegarandeerd aandacht.

Vooral dat eerste vind ik nog het meest effectieve.

20:30 Gepost door Zita in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: aandacht zoeken, bordeaux dog, zita |  Facebook |

Commentaren

Hmmm dat blaffen en zingen kunnen we gerust wannneer we er zin in hebben. Kan je ons niet leren hoe je de rest op commando doet ?

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 28-11-08

Ja, ja, ik zie dat je op de goede weg bent !!! Goed blijven oefenen !! Les 2 is ook een prima manier om de zetel voor je alleen op te eisen, de 2-poters gaan gegarandeerd ergens anders zitten ;-)) Het is Lily's favoriete trucje !!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 28-11-08

De commentaren zijn gesloten.