06-11-08

Briefje van een vriend

Hoi Zita,

Ik zal me eventjes snel voorstellen: Ik ben Jules een bloedhond, mijn hobby's zijn slapen, in zetels sluipen, de tuin onderhouden en speuren. Ik ben tien maand oud. Ik weet wat je meemaakt, ik kwam een tijdje geleden hetzelfde tegen.

Ik zal je eventjes mijn verhaal vertellen hopelijk heb je er wat aan. Een klein jaartje geleden op een mooie zonnige schrikkeldag werd ik ook meegenomen door twee die ik nog nooit in mijn hele puppy leven gezien had. Het was best wel hard ineens: dag mama, dag broers en zussen, dag vriendjes tot nooit meer.. En niemand had mij iets verteld, zelfs Dick niet die me een uurtje daaroor nog extra veel hondebrokken had gegeven. Uren in de auto en niet weten waar naartoe, en ik was be-hoor-lijk ziek hoor! Het was echt wel een schrikkeldagje!

Jij mocht onmiddelijk je nieuwe thuis verkennen zeg je, maar ik niet hoor, die twee zetten mij gewoon in een donkere plaats buiten in de kou. En huilen hielp (eerst) niet. Later noemden ze dat mijn kot. (Ik kan je verzekeren het is een k(r)ot! Altijd koud en donker wat een geluk dat ik een goede speurneus heb zo vind ik toch mijn eten nog!)

Maar een paar dagen later begon ik daar te wennen, en ik moet toegeven het is er helemaal niet zo slecht! Overdag buiten in mijn tuin, en je mag er alles doen, er is niemand die iets zegt. s' Avonds mag ik dan in huis, eerst even de gebruikelijke snuffelroute dan (héél) eventjes in de zetel daarna op mijn mat slapen, daar is het altijd lekker warm. Af en toe opstaan (voor tv) voor wat extra aandacht. 

Hopelijk doe je het goed op school. Als je het goed doet krijg je er echt veel beloningen. Ik heb het eventjes geprobeerd maar dat was niets voor mij. Maar dat is een ander verhaal..

Als je eens wilt langskomen laat je maar iets weten, we kunnen dan misschien wat spelen of samen een dutje doen. Misschien kunnen we ook samen jagen of speuren, daar ik weet er immers alles van! Ze zeggen dat ik soms wat lomp ben maar dat lijkt alleen maar zo, dus daar hoef je geen schrik van hebben!

Oh ja hier heb je nog enkel tips die alles wat makkelijker maken:
-Droevig kijken werkt!! Gebruik die puppy ogen!!
-Krab aan een deur: onmiddelijke reactie
-Zet je in de keuken bij haar: veel aandacht en soms een nieuwe kleine beloning
- Als iets je iets misdoet of niet graag wil doen: ga plat neerliggen de kans bestaat dat ze je vergeten
-Als er bezoek komt laat je heel veel opmerken, schud met je kaken daar houd bezoek van en onmiddelijk herkenning voor je werk met ooooh en aaaah's.
-Konijnen jagen in huis mag niet, maar het is dikke fun!

Dat was het zo'n beetje. Hopelijk hoor ik heel snel iets van je en kunnen we vriendjes worden! Als er iets is laatje maar iets weten!


Poten,
Jules

jules

De commentaren zijn gesloten.